Som pilgrimrejsende har man et pilgrimspas. Men det på lommen får man nemmere adgang til overnatninger på kloster, herberger m.v. til nedsat pris. Nogle steder har man pilgrimsmenuer inkluderet. Ofte kan man vælge menuen til og fra i prisen. 

Vi har en gang før prøvet at komme sen om aftenen på en af vore pilgrimsrejser. Vi blev ikke lukket ind før pilgrimspasset kom frem i lyset. Det var adgangsbilletten til det kloster, som åbnede sine døre for os. 

Traditionen tro får man sit pas stemplet undervejs de forskellige steder hvor man overnatter.  Det er samtidigt en besked til den næste destination som ser pilgrimspasset. Vi er trods alt pilgrimme og vi har faktisk kun passet som bevis på vore lange vandringer dag for dag. 

Der er på den måde også lettere for een at holde regnskab med hvor man sidst har været og finde tilbage til stedet en anden god gang, da der ofte er adresse og telefonummer påstemplet.

Stemplet er god lille reminder om din rejse. Måske er der også en slags ære i at få stemplet sit pas,  da vi som pilgrimme tager det helt med til og ind i Vatikanet i Roma. Vi viderebringer på en måde stempelstedets energi til Vatikanet. 

Der virker også til at der kører en lille konkurrence i at have det bedste stempel. Nogle har brugt megen tid på at få et flot design. Der kan optræde som en slags logo for "Via Francigena". I hvert tilfælde er der mange værter der bliver glade når vi som pilgrim åbenlys glædes over deres stempel i vores pas.