Vi starter vores vandring med morgenmesse hos franciskanerne i klosterets basilika i La Verna, som ligger gemt i bjergene. Derefter vandrer vi med godt humør ud i bjergene i Toscana for at ende vores vandring syv dage senere til messe i den hellige Frans’ Basilika i Assisi i Umbrien. Denne start og slut “indpakker” turen  i hellige bånd og sætter smukke spor i os. Der bliver sået et frø af “Ja, vi gjorde det”.    Vores vandring er delvis afmærket med det gule Tau kors og gul/blå symboler påmalet i  landskabet. Hele vandringen foregår over 7 dage med 27 km i gennemsnit. En vandring på ca. 190 km. 
Vi er 4 pilgrimsrejsende.

Lidt historie fortalt af Carsten M. Clausen om Frans af Assisis liv udfra malerier på klosterets vægge på La Verna bjerget. 

En vandring på syv dage. Vibeke, mor til tre børn fortæller på en meget levende måde hvorledes hun oplever sin "pilgrimsrejse". Hun fortæller om de erkendelser man kan gøre sig undervejs på grund af den fysiske udfordring, som presser sig på samtidigt med alle de andre udfordringer. Blandt andet giver vandringen et stort overskud til at gøre noget andet end de daglige sysler og det giver en god følelse af frihed, som er svært at finde efter hjemturen.

En video om "Pilgrimme på vandring". Første videofrekvens af en vandring på 188 km over syv dage. Undervejs følger man højdepunkter, kriser og refleksioner om livet 😀

En video om "Pilgrimme på vandring 2".  Anden videofrekvens af en vandring på 188 km over syv dage. Undervejs følger man højdepunkter, kriser og refleksioner om livet. :)

Resten af videoerne er under opbygning 

Artikler

En fin vandrebog oversat fra italiensk til engelsk. Ruten er markeret med gule Tau-kors. Tryk på nedenstående link og se hvor du kan købe den. 

Franciskaner Basilikaen på bjerget La Verna

Franciskanerordenens hjemsted i bjergene, La Verna

Det er en oplevelse hver gang at vende tilbage til dette sted. Der er noget ganske særligt over området. Naturen omkring klosteret er ren healing for sjæl og krop. Der er mange steder at gå rundt. Den lille by Chiusi delle Verna ligger i nærheden. Der kan man blandt andet besøge "Church of San Michele Arcangelo" og se hvor kunstneren Michelangelo fik inspiration til maleriet Adams skabelse i loftet i det Sixtinske kapel i Rom

Tryk her for link til: Santuario Francescano

I sommeren 2014 tager jeg en lille tur til Assisi. En velkendt sted som jeg besøger igen og igen. Jeg tager til Assisi for at finde fred og for at nyde den vidunderlige skønhed der er i byen og især i dens omgivelser.

Blandt andet er Monte Subasio et sted hvor der rigt på mange naturoplevelser. Klosteret Eremo delle Carceri har sin beliggenhed her.  

Fra og til Assisi er der pilgrimsvandringer af forskellige længder. Jeg vælger at vandre en enkelte dag på 27 kilometer fra Perugia til Assisi. Det er et godt valg. 

Fra Basilikaen på La Verna til Pieve Santo Stefano af den smukke vandresti  i bjergene til cikadernes sang i egetræerne. Denne strækning er den første. 
Ruten som jeg går, hedder Tau-ruten som italieneren Angela Maira Seracchioli har beskrevet i sin bog "On the road with Saint Franis" fra forlaget Terre Di Mezzo