se på Den spanske trappe i Rom

25. juli 2013, ROMA

Efter 14 km vandring af voldsom trafikeret vej kom vi til en park...med udsigt over hele Rom. Underlig måde at ankomme til en hovedstad på. Forunderlig oplevelse. 

Ned af zigzag brolagt og lang  Romervej  og vi stod midt i mylderet af biler og mennesker!! Vandring til Peters kirken- hvor vi fik vores testimonium ( pilgrimsbevis) 

Vi mødte Mathæus og fulgtes med ham rundt i Rom  og til  nonne- herberget.  

Vi spiser aftensmad sammen med andre pilgrimme. Bla. Maria fra Holland, Peter fra Holland, mathæus, 2 unge tyske piger, 1 koreaner. Plus  to andre tyskere .Bestyreren og datter og madmor! 

Vi blev to nætter på dette herberg og mødte næste dag de to damer fra holland. 

Fik en god snak med Dr. Peter og Lilian "tilgav" de to hollænder-damer ... eller kom overens med dem!!

Lilian var min guide rundt i Rom.

Kirke i La Storta

24. juli 2013 La Storta

Varm men blæsende vind. Frisk /smuk tur til La Storta. Over en lille flod på trædesten. Motorcykelulykke hvor vi stod  1 sek før  vi gik op ad trappe til en kirke. Glemmer ikke lyden. 

Lilian og jeg kom op at skændes  ret voldsom ( misforståelser)..da vi mødte Dr Peter... men blev gode venner ret hurtigt.,-)

Sidste overnatning inden Rom i morgen tirsdag. Hjem torsdag aften  med fly til Kbh.

Her på nonneklosteret er de to Petere og Mathæus. Vi gik ud at spise sammen. God mad, men pudsig oplevelse da vi skulle have kaffe, den blev serveret kold!! de unne ikke lave varm kaffe, det kunne de godt have fortalt...vi drak den ikke!!!

 

lilian og 2 gange Peter herberget i Campagnano Di Roma

23. juli 2013. Campagnano Di Roma

Først 8 km rolig nydelsestur gennem skov med rislende kilder og fuglefløjt. Ville kun gå til Sutra- men der var de to hollænder-damer og lilian fik "det lange ben" foran kl 11.30 og vi gik helt til Cam+pagnono- 20 km mere i varmen og langs en motorvej og asfalt. Her mødte vi Dr. Peter og Peter fra Holland, Mathæus fra Italien...og vi gik sammen ud at spise pilgrimsmeneu ( 10 euro)...Det var jo St. Hans aften.!!

2 dage mere og vi er i Rom. Savner efterhånden dem der hjemme!

Lavaskrænter Capranica

22. juli 2013 C

apranica

Dejlig tur gennem hasselnødplantage. Mødte ung mand fra Spanien..., som gik Rom- Santiago. jeg tænkte netop på Rune...og spanioleren mindede om Rune. Frisk , snaksalig fyr. 

Dejligt at gå uden at skulle tænke på om vi skulle overnatte samme sted, som de to hollændere, Lilian ikke kunne lide, og hvad det ville afstedkomme! Nu er vi kommet foran dem og bor på B and B ( 25 euro). Vi mødte en dame, som kørte os det sidste stykke til overnatningssted,  fordi vi ikke forstod hinanden  og hun mente der ikke var andre steder end det her B and B.

Flotte lavaskrænter og solnedgang. 

Larm hele natten, da  B and B -familien holdt fest i haven!!

 

tur i gamle by, madinkøb, bar, messe

21. juli 2013 Virtebo

Vi gik kl 5... efter breakfast på klosteret, Smuk, smuk solopgang med tåge/dis i bjergene. Nedadm og brosten og 20 km senere er vi i Virtebo. ( Nasaret- klosteret).

Rundtur i gammle etrusker-by. I seng kl 21.30 og vi går vores egen rute i morgen.De andre : Peter og de to hollændere-damer samt en hollænder mere (Maria) og en tysker, som også hedder Peter ...går en alternativ rute til Sutra. vi regner så at slippe af med de to hollænder-damer, som irriterer Lilian.

Morgen i montefiascone 100 km til Rom

20. juli 2013 Montefiascone

op kl 5..afsted kl 5.30 og fremme kl 10.30 og det er stegende hedt.  33 grader..i skyggen.

Vi møder nogle unge drenge på kirketrappen, som fortæller os, at de har fået et "kald" og ved allerede derfor, at de vil være præster. der var mange nationer sammen på lejr! De skulle ud at fiske... og en af dem( fra spanien) viser os vej til nonneklosteret. De andre , vi snakkede med , var fra Skotland og italien. meget venlige og høflige og interesserede drenge. 

Vi vandrer rundt i byen og nyder udsigten højt oppe over Bolsena søen. 

Vi kom forbi 100 km punktet til Rom og fik et stempel af præsten ved kirken.

Hviler, går, hviler, spiser på værelset. De andre spiser sammen på nonneklosteret , og da lilian og jegD kommer hjem fra gåtur render de rundt på gangene og flytter senge. de ved ikke hvorfor... men en nonne, der ligner skuespilleren Whoopi Goldberg...kommanderer rundt med dem. Et pudsigt og hylende skægt syn!!!

Bolsana lake lokale fiskere Store, gamle platantræer

19. juli 2013, Bolsena.

vi stod op kl 6 og fik kaffe og crossaint på en bar og går 9 km til vi kommer til en ny bar og holder kaffepause. En dejlig vandring langs solsikkemarker, læhegn som derhjemme...og så var der udsigt resten af dagen til Bolsena lake. Har tidligere været en vulkan som kolapsede, da magnumet brændte op.. og blev til en dyb sø. 125 m!

Efter ydligere 12 km er vi i Bolsana. og finder nonneklosteret, hvor vi vil overnatte. men her er de to hollænder-damer allerede viser det sig...og Lilian fandt et B and B istedet, da hun ikke "tåler" de to damer!

Ned til søen- is- og hjem at slappe af.

peter kom og vi gik en ny tur sammen ned til søen og drak en øl, købte ind og spiste sammenpå vores B and B. Peter er på nonneklosteret. Antonius også! /( en italiensk pilgrim)

18. juli 2013, Acquapendente.

Peter fra Holland nåede frem til Radicofane til barroccohi, hvor Jacob og en anden Peter var bestyrere. Vi spiste sammen med flere andre pilgrimme...for en gangs skyld. og delte værelse med 2 hollændere ( mor og datter).

Peter og Jacob lavede et ritual med at vaske vore fødder og sige et par ord før maden, som de selv havde lavet. 

Lilian var i dårligt humør... og Dr. Peter og jeg gik en tur og fik en kop kaffe på den lokale bar lige overfor kirken og herberget!

Vi stod tidligt op...kl 5... og gik 10 km i smukke øde omgivelser...før vi fik morgenmad  og det var allerede varmt!1 Efter 25 km i stegende hede er vi fremme kl 13 og slapper bare af med at gøre de sædvanlige ting: bad ,tøjvask og rundtur i den smukke by. Vi drikker en øl sammen med Dr Peter på en bar og lilian hjælper ham med at bestille en flybillet hjem til Holland fra Rom...på en internetforretning.

Pudsigt nok viser det sig senere  at hende vi spørger om vej  ...er hende der har nøglen til herberget. 

De to hollænder- damer, Peter og to andre pilgrimme ( italienske Antonius og en mere) finder også vej til samme herberg.

Radicofane Solopgang i Radicofane Morgendius i Radicofane

17. juli 2013 Radicofane.

Det gik ingen busser hertil, så vi tog en taxi hertil ( 50 euro)....så indtil nu har vi undgået de vilde fårehyrdehunde og slangerne og heden. Vi måtte vente på at herberget åbnede kl 14..og var til messe og sov på en bænk i en park bag kirken.

Her på bjerget  er der  øde så langt øjet rækker!!! og varmt og ingen skygge. Håber Doktor Peter klarer gåturen uden problemer..og når frem hertil!

På en lille gåtur i Radicofane møder vi en ældre mand  ( 79 år)foran den lokale købmand. Han vil gerne snakke og vi får os en god samtale på engelsk. Han har hsft en blodprop i hjernen med snakken fejler intet og hukommelsen heller ikke. Han forærer os en flaske balsamico di Modena.. ( Villa Edda, Aceto) .for sundheden. og det smager fortræffeligt med lidt af det i vanddunken!!! Det virker basisk på kroppen...så han har ret i det er godt for os!!

 

Type your text here

16. juli 2013 San Quirico

Varmt, varmt, varmt, hedebølge. 

vand, vand, vand

..og vi når frem til byen, hvor der er festival. Barrosso-præst i stress pga det. Han er med i optog og skuespil.

Møder Peter fra Irland. han vil hjem til Frankrig i morgen. han har fået nok af varme og asfalt ,siger han. han har haft migræne nogle dage. Han er på 8. år på pilgrimsvandring og bor mest i Finesterre i Spanien. I morgen bliver det varmere endnu , siger præsten som snøvler og er ved at falde i søvn af træthed, varme og kan ske en del rødvin ( mit gæt) ;-)

Præsten advarer om fårehyrdehunde, der angriber mennesker, hvis man kommer for nær fårene. Der er ingen fårehyrder.

Spiser brød, ost og  is. Det er aftensmaden....foruden kaffe og vand!

Aftaler at stå tidligt op pga varmen...at komme tidligt afsted.

17. juli 2013 kl 6.30. jeg sidder i køkkenet og skriver postkort. lilian er gået i seng igen. Hun orker ikke gå idag. Der er 31 km og hedebølge og fårehunde at tænke på.  

Jeg har det fint og er ok men vi beslutter at vi vil gå på turistkontoret, der først åbner kl 10, for at finde ud af om der kører busser til næste overnatningssted.

15. juli 3013. Ponte Dàrabia

Virkelig varm dag. 40 grader....mindst... hele dagen! 

Op og ned af bakker fra Siena og hertil. Et godt sted, hvor vi laver suppe og spiser det samt tyndt skinkekød og melon. Drikker kaffe og er alene...dvs Peter fra Holland er her som sædvanlig. Besøg på bar  kl 21 at  drikker  kaffelatte  i  30 grader varme og vi sidder lige så stille og sveder. 

Benet har det ok med små skridt om eftermiddagen og selv ned af bakke. Jeg er meget glad over at blive helbredt dag for dag... !!

Type your text here
Piazza de Campo Piazza de Campo by night Byporten ud af Siena.
0 comment(s)

Hide

Siena, 14. juni 2013

Efter 12 timers vandring i smukke omgivelser og hedt solskin... fra en skyfri himmel er vi i Siena. Mit ben har det bedre.... jeg tør næsten ikke tro på det. det er en lettelse.

Siena er en gammel historisk by med Piazza del Campo, hvor der er farlig traditionsrig  hestevæddeløb 2 gange årligt! En skøn plads hvor alle mødes døgnet rundt og sidder og snakker eller spiser. Vi spiste is på pladsen kl 21.30. Vi sad bare der og nød aftenstemningen. Stjerner og måne og mange mennesker... men forbavsende stille!

Vi er landet på et herberg anbefalet af to unge mænd , vi mødte på vejen. De gik den modsatte vej. Fra Rom til Lausanne i Schwiz.

Aftensmad serveret af den legendariske nonne Chenette- med favnende arme og godt humør. Lilian og jeg fik et værelse- improviseret- for os selv. Slå ud senge i en stue- så vi ikke behøvede at være sammen med de snorkende mænd. Der var 3 mænd og 3 kvinder foruden os! kunne ikke snakke meget med dem... de talte kun fransk og italiensk! den ene dog lidt engelsk.

på vej til herberget i Siena mødte vi pludselig pilgrimmen Maria fra Holland. Fik os en snak. Hun boede på et andet herberg end os.

Vi købte lidt mad... jordbær med mælk serveret i kop. Uhm, lækkert!! og spiste det på en kirke- trappesten. Ren nydelse.

Prisen er frivillig, men med morgenmad og aftensmad...bestemte vi os til 10 euro hver.

 

Tidlig morgen

Colle de Val D`Elsa, 13. juni 2013

Afsted kl 7 efter morgenkaffe på en bar. meget smuk og varm vandring.

Mødte Christoffer fra london igen. Han fortalte lidt af sin historie. Han er 39 år men opfører sig som en under 30. Useriøse forhold til unge piger. Løg om sin alder... og ser nu at det var en stor fejl og han vil stoppe med det. 

Han vil hjem og finde et seriøst forhold til en jævnaldrende og ønsker sig børn. At skabe sig en familie.

Folk bliver så "kloge" på sådan en pilgrimsvandring! Får øje på sig selv...

Peter var med og Christoffer forsvandt over middag. Han fik pludselig det lange ben foran...

Jeg får problemer med højre ben om eftermiddagen og tænker kun på at gå på en måde, så det ikke gør ondt. ikke så sjovt!! Til sidst blev det en lang opstigning til "den gamle bydel". Vi kunne ikke finde vej derop... og ledte forgæves i øst og vest efter en elevator, der skulle kunne bringe os op. men op kom vi på gåben. 

Vi har et helt præsteseminarium ved siden af kirken for os selv. Der var lukket og låst da vi kom. vi ringede og 10 min senere kom en ung mand og lukkede os ind. Gode og rene værelser og senge. kirken er nedlagt. 

Vi gik alle tre ud at spise... ikke det bedste mad i verden... og betjeningen var sur. vi havde kun 50 euro sedler hver især og det ville de ikke veksle. Vi er ikke nogen bank, sagde de. ok, men hvis de vil tjene penge må de finde sig i det. Vi er jo ikke nogen famile... der kan betale samlet. Det blev vi så nødt til alligevel.

Jeg ved ikke , hvad det ender med pga mit ben. Det tager energi og humør. Ikke sjovt. Jeg hviler og går langsomt og bruger stokkene og smører med voltaren ( øv). ! 

 

 

 

 

 

0 comment(s)

Hide

Gambassi, 13. juni 2013

Endnu en meget smuk og varm vandring i Toscanas fantastiske landskab.

Breakfasr sammen med munkene. Stille hygge.

Cioano efter 12  km - men gik forbi uden at opdage det. ingen kaffe. Øv.

Mødte Christoffer igen. Englænderen fra London, som har gået helt fra London og vil til Rom.. Han fortalte om et ungt par, som han har mødt her, der har vandre i 2 år. De var også jægere og fiskere og levede af det samt 5 euro om ugen. Vildt!§

Vi hvilede i det smukke landskab og spiste frokost og tiggede vand af en lokal. 

Blev nærmest changhaiet af lokal præst i Gambassi - og er nu på et dejligt herberg til 17 euro.

Vi gik ud at spise igen ( Peter fra Holland, Lilian og jeg ). Og oplevede en italiensk familie som var ude at spise sammen. Det gik ikke stille af sig. Interessant at opleve! Hold op hvor vi danskere er stille i forhold til dem!

Aftenkaffe  og måneskinsvejr på vejen hjem. Så en masse ildfluer. Lilian blev så optaget af dem.... har ikke set det før.... at hun stadig står ude i mørket og ser på dem!! det er også en forunderlig oplevelse! Jeg så dem første gang i Central Park, NYC.

 

 

San Miniato alto, 11. juni 2013

Afsted kl 7.30. Fin tur langs flod på græssti. ( godt for mit ben)

kl 14 gik vi død. kunne ikke bestemme os til om vi skulle gå 2 km eller 14 km mere. det blev det første.... efter stor diskussion.

vi landede på francesko herberg/kloster. meget roligt sted, men lidt dyrt. 33 euro... incl aftensmad og morgenmad, så det er ok!

Dejligste aftensmad på klosteret blandt munke. lækker retter og frugt fra tag selv bord. 

Aftentur til Tower... højt over byen.

Mødte et australsk par med 4 børn som gik noget af pilgrimsturen. Manden var fra Sydafrika. Konen fra England, men de havde slået sig ned i Australien. Flinke mennesker. De anbefalede om en oddertur i Sydafrika .

0 comment(s)

Hide

Altopascio, 10. juni 2013

Kl 15 stopper vi i Altopascio. Efter spørgen om vej...og vejvisning i forskellige retninger ( bla af et par ældre tvillinge søstre) ender vi på kommunen, hvor det viser sig, at man har stillet en bygning til rådighed for pilgrimme. En sød pige... som taler engelsk.... viser os vej mog forklarer. 

lilian er træt og har kvalme. jeg synes, det er godt at hvile mit ben. 

Det startede med øsregnvejr i morges og vi stod længe i læ på borgvolden i Lucca.Men hele eftermiddagen har været solrig og varm.

Megen vandring på asfalt og trafikerede veje.  Ikke min kop the!

Var på en cafe`og drak kaffe og fik en take away sandwich med ( tomat og ost)

Flot stempel på kommune-herberget.

Vi møder Peter fra Holland igen. Vi går ud og spiser pellegrino meneu-

Der dukker et par op fra Frankrig, men vi hilser kun på dem. De er trætte og sover i andet rum.

0 comment(s)

Hide
Krusifiks lavet af Nikodemus.
San Martino kirken solnedgang på volden i Lucca

Lucca, 8. juni 2013

 

Op kl 6... ud af Sarzana .

Sov godt på madras på bordet i nat. 

Vi gik over 20 km, og i Massa var der en kirketjener, der syntes han genkendte mig! en fra byen Massa.

Vi besluttede at tage toget fra Massa til Lucca og kom efter "ørkenvandring" i byen .. på hård asfalt/beton netop  til stationen, så vi kunne nå toget 16. 10. Den var 2 min forsinket og derfor kunne vi nå det!

Vi har vandret rundt i Lucca i den gamle bydel... med borgmur hele vejen rundt om. Bor på finere hostel/herberg... 25 euro. eneværelse for to. I morgen finder vi noget billiger her i Lucca og bliver en dag mere for at se de historiske ting og for at rekreere os.

Møder pilgrim Maria fra Holland. Hun taler ret godt engelsk.

Vi finder sørme en internet- cafe`.

Lucca, 9. juni 2013

Det har regnet hele dagen, men vejret er varmt. Vi tog til Capuccini-herberget- uden for byen, men blev afvist. Tilbage til hostel og indskrive os på samme værelse igen. Vi må vente med at få det til kl 14.  25 euro for en nat mere.Aflevere bagagen og går rundt i Lucca. Bla tur på volden om byen!

Vi har været bla i  san martino kirken for at se det berømte krusifiks i cedertræ fra Libinon. Lavet af Nikodemus med en engels hjælp. Mest præcise gengivelse af korsfæstelsen. Nikodemus var øjenvidne.

Ringer for første gang hjem til Vagn, Sarah/Johanne og Rune. Dejligt at høre deres stemmer efter 4 uger!

 

 

0 comment(s)

Hide

Sarzana, 7. juni 2013

 

Jeg var heldig, at det gik opad bjerge hele formiddagen - så mit ben fik det bedre.

men så gik det ned af bakke og det blev svært. Doktor Peter fra Holland lånte mig sine stiks, da han mente det kunne aflaste mit hø. ben. Og så gik det bedre ned af!

Jeg mistede en gummidims til den ene stok i en rist/kloak, men lilian fik den op!

Vi har kun gået 18 km i dag, men det er nok i den varme. Over 40 grader kl 18.

Da vi kom til Sarzana gik vi 4-5 km for at købe et par stiks til mig- 63 euro- i en sportbutik uden for byen!. B

Benet har det ok!

2 franske pilgrims damer overnatter i samme rum som os. På madrasser på gulvet i kirke/kloser herberg. 5 euro.

Meget smuk vandring højt oppe i bjergene. sol, varme, flora og vi så El Mer. middelhavet mod vest!

Pudsig oplevelse: Peter opdager , da vi har vandret over bjergene og er kommet til en by og holder frokostpause, at han har mistet sin mobil. Det er en katastofe. Mest fordi han har brugt mobilen som fotografiapperat og alle hans billeder fra pilgrimsvandringen er der på! Han har gået helt fra Holland og været afsted i næsten 3 måneder. 

Lilian siger , vi skal prøve at ringe til den fra vores mobil Og tænk en italiensk-talende person svarer. men vi forstår ikke noget!! Senere får vi fat i en fransk-talende person- som viser sig at være en pilgrim, som vi har mødt dagen før.  Historien er , at en bonde finder Peters mobil i græsset og da han ser de  to pilgrimme giver han mobilen til dem og de finder ud af, det er Peters mobil. Og da vi ringer til mobilen anden gang forstår Peter, hvem de er og aftaler, at de ender på samme herberg som os til aften... så han kan få mobilen tilbage.Fantastisk at det lykkedes.

Vi går alle sammen ud at spiser... og fejrer at mobilen er hos rette ejermand igen.... og han er glad!

 

 

Aulla, 6. juni 2013

Igen en meget smuk vandring i naturen. Op og ned i bjerge. Desværre har skinnebenbetændelsen i højre ben vendt tilbage. Så det har været lidt af en pine idag... især ned af bakke.. Doktor Peter, som igen er sammen med os, siger det er hinden om knoglerne, der er overanstrengt. Og ordinerer hvile og voltaren- creme.

Jeg lærer ham et nyt begreb: RICE.: Rest, Ice, Compression og Elevation. Jeg laver kolde omslag og smører voltaren på samt elevation og hvile  om natten. 

Mødte 3 pilgrimscyklister fra Portugal. De var startet i Rom.

På samme herberg som os er der 5 andre pilgrimme.

De går alle ud og spiser. jeg orker ikke- og Lilian bliver også hjemme! det er to franske pilgrimme. En på over 70 år  og hendes veninde. De 3 andre går ikke Via Francigena ...men til Assisi ad andre stier! men søde at snakke med, det er de! dejligt at møde andre pilgrimme.

Jeg ser , hvordan benet har det i morgen. Måske bliver vi nødt til at tage toget et stykke af vejen til Lucca.

0 comment(s)

Vise ord...

Hide

Pontremoli, 5. juni 2013

Vi er havnet hos Cappuecini munkene. I kloster og rene "celler". Vi har vandret over to bjerg pas og er kommet til Toscana regionen.

Vandret på bjergkamme og haft den smukkeste udsigt... igen! 

Over middag buldrede ( tordnede) det rundt om os- og regnen kom som stille regn tl sidst. Vi gik vild, og endte med at blive kørt tilbage hertil. Vi var på afveje og godt trætte. Ømme knæ efter nedstigning på våde og glatte sten. Flink mand..præst. med en bil proppet fuld af alt muligt, men fandt plads til os og rygsækkene på forunderlig vis. Han kørte os direkte til munkeklosteret som han kendte. også munken der tog imod kendte han. Munken grinede meget, men vi forstod desværre ikke meget af hans fine rundvisning og fortælling. 

Kuk kuk, cikadesang, blomsterflor, heste og dejlig natur hele dagen. vi føler os heldige!

0 comment(s)

Hide

Berceto, 4. juni 2013

Op- op - op - over bjergpas ( terenzo, cassio, hvor vi fik skøn frokost... raviolli med ost og spinat. 

Kaffe og kage

hård tur, men så en flora og vi hørte gøgen hele dagen med sit kuk kuk.

og vi havde tit skygge fra træerne... i den hede varme.

Er i Berceto kl 16 og kirkeherberget er gratis, og vi er igen alene to pilgrimme. Til messe i kirken kl 19.30. Gåtur med solnedgang. dejlig dag. Sol, varme, flot udsigt. 

 

Sivizzano, 3 juni 2013

Mærkelig morgenmad... serveret af meget ung mand. Små kager og en kop kaffe hver.  jeg fik ham til at lave 3 toasts med ost og skinke. ( 4½ euro for hver)

Min anden fod- venstre svang- har været øm hele dagen, men højre skinneben er ok. De tossede sko? Ved det ikke. har aldrig tidligere haft problemer med fødder/ben på vandring!

Vi har gået op- op- op og ned- ned- ned hele dagen. 40 % stigning!!! Skinnebenet har det bedst opad!

Igennem stille stille natur , hvor den eneste lyd er flodens rislen og cikadernes sang, når vi frem til Medesano ved 13. 30 tiden og spiser frokost.

Har lidt vanskeligt ved at finde ud af byen igen. Men hvilken udsigt! Og så regnede det, for første gang om dagen i Italien-. men kun om formiddagen. ellers sol og 40 grader i skyggen over middag. kom til Sivizzano ved 17 tiden.

Bad, vask, indkøæb, spise i nævnte rækkefølge.... som vi plejer. 

Det er nærmest en barak vi er havnet i. Med kirken som endevæg. Flot gårdhave. 

Konen er sød men ikke engelsktalende eller engelsk forstående. ærgeligt ikke at kunne tale mere med de lokale!

0 comment(s)

Hide
Mamma Mia og lilian Pellegrino meneu. Peter og lilian.

Costamezzana, 2. juni 2013

efter 28 km i sol, ingen vind, 40 grader... og et hø. skinneben, der er overanstrngt. Jeg tror det er skoenes skyld!!

Av, av av, små skridt!!

Mødte i Fidenza en tidligere pilgrimsdame, som standsede os på gaden og gav os sit "overlevelsesslik" , vand og 3 kys for held og lykke.Vi lovede at huske hende i Rom.

Hun tilbød os også at komme med hende hjem og spise ,det hun havde. Vi takkede nej ;-)

Mødte flere, der standsede på vejen i deres bil og ville høre, hvor vi kom fra og hvor vi skulle hen!

Kom forbi Kirke tilegnet ærkebiskob Thomas Becket.... fra Canterbury. Ham fra bogen :Jordens søjler!

Død sort hugorm. har set flere... uf, må passe på i græsset.

Her på herberget ( 13 euro ) er der en sød leder/bestyrer... mamma aMia og en gartner/pedel.

Vi spiser pellegrino meneu på deres restuarent kl 19 sammen med Doktor Peter, som også når frem... senere end os!

Mit ben har det bedre til aften, efter isterninger og hvile. Håber det varer ved.

0 comment(s)

Hide
0 comment(s)

Hide

Fiorensola, 1. juni 2013

Så har vi taget hul på juli måned. Måske når vi hjem inden juli. Det vil tiden vise.

Vi gik meget længe for at komme ud af storbyen Piacenza. Gik derefter fejl af alternative rute og måtte gå tilbage. 10 km uden at komme videre. men vejen var da skøn. Resten af vejen var mindre skøn, da der var megen trafik. Surt.

Dejligt vejr og vi var heldige at få plads på Parrochia: præste-herberg til 5 euro. Peter dukker op. samt en pilgrim mere... som er så træt, og vi ser ham ikke mere.

Intet køkken, intet mad og det er lørdag, så vi går igen ud at spise og kommer i snak med nogle lokale. Der er bla en som er cykelrytter  og i samme team som en kendt dansker- ---Fugleberg eller sådan noget lignende.

Italiensk isvaffel. nam nam. ;-)

 

PO
0 comment(s)

Hide

Piacenza, 31. maj 2013

Vi kom sørme til Piacenza. Det holdt hårdt!

Vi stod op kl 5, som aftalt og fik morgenkaffe/crossiant på bar overfor og gik kl 6 atsted i dejligt sol og tørvejr. Vi gik 20 km på under 4 timer og var ved færgen kl 10. vi havde en aftale om at blive hentet kl 11 og ventede og ventede..... men der kom ingen færge Ringede og fik at vide vi skulle vente til kl 12... Det gjorde vi, men der kom stadig ingen færge. Ringede igen og ingen tog den. ringede til et andet nr og fik at vide, det kun er om søndagen , færgen kom!!! Og idag er det fredag, så vi kunne vente længe!!

Godt ærgelige gik vi tilbage til Orio Litta ca kl 12.30. Blev fotograferet af loksal presse fotograf Vi kom desværre ikke ud at sejle på PO, men vi fik da PO at se.

Ærgeligt.... vi ikke kom ud at sejle på POI og at bruge så megen tid bare på at vente på ingenting!! Heldigvis var vejret dejligt.

Vi blev enige om alle tre at tage toget for at nå sovested i Piacenza til aften. Og vi havde fået at vide,  at vi enten skulle sejles over eller køres over PO.

Kørte over PO på togbro. lilian sov fra det.

Vi vader rundt i byen for at finde backpacker Hostel. 

Bad, vask og hvile og ud at spise kl 19. 

Vores fødder er ømme. Lilians er fulde af vabler. øv

Nogle af de sange vi går og synger.... mærkværdigt nok ca kl 12 , når solen bager mest... går vi helt bananoa i sang..!

1) I got shoes...

I got wings...

al of Gods childern got wings...shoes

when I get to heaven gonna fly/walk all over Gods heaven.

2) Den glade vandre, det er mig

jeg går på bare tæer

jeg går den lige landevej

Santiago, det er mig

Tju hej...

( selvkomponeret af johanne/barnebarn og mig.)

3)

Så tager vi højre ben frem

så ryster vi den lidt

så siger vi uggi buggi

og så går vi i ring...

4) Old Britanien...

5) Cotten fields back home..

6) bridge over trouble water...

0 comment(s)

Hide

Santa Christina, 30. maj 2013

 

Ømme fødder hele dagen. 

intet at skrive hjem om!!

Vi har gået 28 km og endt i en lille flække. herberget ligger ovenpå en bar... ved siden af kirken.

Ingen forstår en disse engelsk, men vi har da fået en seng for natten og badeværelse og senere finder vi ud af her også er et køkken.

Baren lukker og slukker  kl 18, og vi efterlades alene tilbage. . her er helt øde. Det blæser op og regnen styrter ned. En person banker på... og vi lukker vedkommende ind. Det er sørme en pilgrim. Nr 4 på vores vej.. Peter fra Holland. Han er 65 år og pensioneret familielæge. Snakker engelsk. Hurra!

Vi inviterer ham på suppe.

I morgen vil vi alle 3  gå kl 5 for at nå færgen, der skal sejle os over PO .Det er ikke muligt- tror vi- at komme over på anden måde.  Måske når vi til Piacenza- en storby. Vi får se!

0 comment(s)

Hide

Pavia, 29. maj 2013

Efter den sædvanlige kaffe/croissant på bar- og lidt regn og skyet vejr- går det derud af til Trombolla. Efter først 9km på landevej/asfalt og så 6 km landevej/asfalt med megen trafik og rismarker til alle sider- blev vi godt trætte og ser en togstation i Revondo, hvor toget standser og kører lige til Pavia. Vi har fået nok af landevej og rismarker  på PO- sletten  og beslutter at tage toget et lille stykke  videre til Pavia.  

Vi må vente 3 kvarter på toget og indtager kaffe italieno på en bar et stykke fra stationen. Her møder vi en mand , der kan tale engelsk og han hjælper os med at finde ud af, at vi kan købe biletter i toget - uden at få en bøde. ( Der er ingen automat/billethul på stationen). 

På stationen sidder en mand, som også skal til Pavia og han fortæller os vejen til et kirke-herberg i Pavia. Da vi skal af kontakter manden to  damer i toget. den ene kan engelsk og den anden vil vise os vej.

Vi følger hende hele vejen igennem Pavia- og hun viser nogle af særværdighederne frem. Hun kan kun italiensk, men vi følger trop og ender ved herberget og der står en præst og tager sig af os. Damen viser sig at bo lige overfor herberget!!! Utroliogt! Præsten kan heller ikke engelsk og vi forstår ikke hinanden... men vi ender med at blive lukket ind kl 15... selvom der først er åben kl 18.30 og præsten har egentligt ikke noget med pilgrimme  at gøre! Det er så vildt. Sødeste flinke præstemand viser os rundt i det nye herberg- selvom det ikke er hans arbejde, forstår vi!

Vi deler værelse med en pilgrim, som vi ikke kommer yderligere i kontakt med. . Hun er vist syg og hviler ud!!!

Vi går i bad, vasker tøj og går tur i den smukke by.  Toast, kaffe, fanta på en bar. Vejret er fuld af sol og sommer !!

 FB- besked fra mig ....efter min fødselsdag!

Ciao fra Italien...Il paese del sole..solens land... og det har det vist sig at vaere hidtil.
Tak til jer der huskede min foedselsdag og sendte FB hilsner og smser. Jeg og en ung tysk pige fra Tyskland...ogsaa pilgrim, og den eneste vi har moedt endnu.. bortset fra to vi lige har hilst paa...vi delte en flaske rose til maden. Lilian gav mig en vandrestok , som hun havde tilegnet sig paa saerlig vis. Den historie faar i en anden gang.
Ellers er vi over alle bjerge...Alperne... for laengst. Passeret Aoesta-dalen. Smukt. Vaeret igennem Piemonte...ved foden af bjergene...med frodige dalstroeg, dybe soeer, historiske byer,. Historisk vingesus hoeres. Militaere afgoerlser..... og straebt os gennem en stor del af Po-landet...og er nu i Pavia...en storby. For at komme saa langt har vi vaeret gennem mange proevelser...men overvundet dem...Mirakler og synkrone tilfaelde har hjulpet os, saa det naesten ikke er til at forstaa. Kaempet os over en skov af faelde traeer, op og ned af bjerge, over laviner...ud i vildmarken og virkelig vaeret paa Herrens Mark... isaer i rismarkerne i Po-landet. Og hvis vi ikke vidste bedre...ville man nemt kunne tro, vi var landet i Kina. Vi har sprunget over kanaler og smaa floder da vi missede pilgrimstegnene. men intet kan stoppe os....tror vi da indtil videre.
Smukt , skoent, ubeskriveligt landskab.med fuglekvider og froekvaekken.
Internet er der sjaeldent...men pyt.... Lilian har skrevet lidt paa vores FB pilgrimsside...saa de der har meldt sig der, kan se lidt mere, tror jeg.
Haaber i alle har det godt derhjemme? har hoert at i har sommer...? Arrivideci Aase Buchdal Nielsen

0 comment(s)

Hide

Nicorvo, 28. maj 2013

 

Morgenmad på klosteret.... serveret af Angela, den søde engel!! Ud af byen ..over bro, hvor vi ser en flok skarver på vej til fiskefangst. Her er rismark på rismark, masser af forskellige fugle, der kvidrer lystigt og frøer der kvækker højlydt. Dejlig musik i mine ører.

Lang vandring af 9 km dæmning i rismarkerne og hvor luften  for en uge siden var total fyldt af moskitoer. Vi er meget heldige og ser ingen myg overhiovedet!  ialt 24, 5 km i dag.

Vi når til robbio og drikker kaffe på bar og køber ind. Det er sædvanligvis: yoghurt, flutes, frugt evt lidt spegepølse og ost! og ikke at glemme: chips og cola. Vi har hårdt brug for salt og sukker i den varme!!! og stakkels lillesøster døjer med sine vabler. 

Over floder- langs kanaler og flere rismarker. Skulle næsten tro, vi var i kina, men forskellen er alligevel slående, da vi ikke ser bøjede rygge, der går i vand til midt på lårene og planter risplanterne i vandet. Det foregår maskinelt. Først laver man riller i markerne og spreder riskorn ud. dernæst oversvømmer man markerne, lader det stå og simre til det bliver helt grønt af alger, som så er gødning for planterne. Riskornene finder selv  vej til rillerne, man havde lavet til dem og de står pænt i rækker.  derefter lukker man vand ud på markerne igen!. det er meget moderniseret. Bla har man specielle traktorer med tandhjuls-lignende hjul, der kan køre i mudder uden at køre fast.

Her i Nicorvo er der søde mennesker, som giver os "tappas-lignende" smagsprøver gratis. Herberget tilhører kirken, som ligger lige overfor. 10 euro.

0 comment(s)

Hide
klosteret i Vercelli orbs!!! Kloster-have
Kanal og rismarker langs vejen til Vercelli

Vercelli, 27. maj 2013

 

Firben an mas...også uden haler og hugorm på  vejen langs kanlen på den ene side og rismarker påp den anden side.!

Vejen førte os  ud i rismarkerne....og vi for vild og måtte hoppe over grøfter og kanaler ( med rygsæk) og kom til Vercelli kl 16... godt trætte. Her spørger jeg en tilfældig? ung mand om vej til herberget Billiemme og han kører os derud , fordi der er alt for langt at gå. Vi snakker...og det viser sig at han havde set os om formiddagen, da vi vandrede på vejen langs kanalen....og han havde undret sig over,hvad vi to kvinder gik der for. Spejdere? Han ringer til en Røde Kors mand som møder op ved herberget og er os behjælpelig. Det viser sig at være et gammelt kloster.  Vi møder Angela- som er meget nærsynet- og hun tager imod os med åbne arme. Hun kan kun italiensk. Vi får varm mad. pastaskruer i tomatsovs, kalvekød og pizza.

Da Angela er taget hjem  kl 21 er vi helt alene på det kæmpestore kloster til kl 7 næste morgen, hvor hun kommer igen og serverer morgenmad! Vi betaler for det hele 10 euro hver!

Rismarker i Italien.

0 comment(s)

Hide

Santhia, 26. maj 3013

 

I dag har vi gået lidt længere end vi plejer.... færre stigninger....ca 32 km , og vi er ømme i fødderne. meget behageligt vejr. 24 grader. Vi er gået fra Verena og den tyske dame.De stoppede nok før os til overnatning!?

Vi mødte en  "tækkerdreng" på ca 30 år, som tilbød sig selv for logi!!!! Vildt skørt. "me amigo - os tre ". Vi takkede pænt nej. Han havde intet arbejde og intet sted at bo, og det var en måde at forsøge at overleve på, sagde han!

Vi fandt hurtigt overnatningssted. Jeg havde fået adressen af den tyske pilgrim i Ivrea. Det er et kirkeherberg og igen er vi de eneste to pilgrimme. Vi fik speciel pellegrio meneu.... 10 euro for 3 lækre retter. Vi spiste for meget....!

Tusinde firben på vor vej hertil og i aften mange svaler omkring kirken. Kl er 21.30 og vi er godt trætte. vi har gået ca 1/3 af vejen til Rom på 2 uger. 4 uger mere og vi er i Rom. ;-)

0 comment(s)

Hide
Bjergklatring som endte blindt. her for vi vild i vinmarkerne og kom op i  forkert bjergrute.

Ivrea, 25. maj 2013

En meget mærkelig dag. Efter kaffe og snak på bar i Pont. St. Martin med Verena gik vi fra Verena, som gerne vil gå alene. 

Lilian og jeg "lost our way"... i en vinrute og endte på toppen af et bjerg, hvorfra der var den smukkeste udsigt... men ingen vej videre. Vi måtte ned igen. Vi havde kravlet i 2 timer op og op efter rød/hvid franske rute tegn. En fantastisk tur ...men vi måtte ned i gen. det tog 1 time. Vi var virkelig trætte. Især fordi vi faktisk ingen vej var kommet . Efter 3 timer var vi på samme sted!!!

Vi gik ud til landevejen og fandt en bar, hvpor vi spurgte efter tog eller bus mulighed til Ivrea, da der var 20 km dertil og kl var 13 og vi havde en reservation ( Verena) på et herberg kl 17. Og vi skulle være der præcis, fik vi at vide. Det kunne vi ikke nå... og vi var godt trætte efter den bjegklatring .På baren sad en mand , som hørte på vores vanskeligheder. Vi skulle vente 1 time på bussen. ingen tog. Så da vi sad i busstoppestedet kom manden fra baren i sin gartnerbil og tilbød at tage os med til ivrea. Ja task! han troede vi var englændere. Han har en bror , der bor i England. En flink ung mand og han kørte os lige til herberget ,  som var fuld, ( ikke af pilgrimme) men vi fik en hel gymnastiksal for os selv. Verena kom også.... meget forsinket. Hun var også faret vild.

Vi lavede suppe og spiste i dagligstuen. Her mødte vi vores nr. 2 pilgrim. En dame på 50 år, lærer fra Tyskland. Hun talte glimrende engelsk. Hurra!

En smuk by med en kæmpe flod, som løb igennem.. her øvede man i vandfaldet kajakroning.

For logi og breakfast: 8 euro.

0 comment(s)

Hide

Donnas, 24. maj 2013

 

Ankom ved 16 tiden efter en utrolig flot tur over bjergene ved Bard. En smal smal kløft med en borg på toppen.Vi tog en speciel elevator op for at nyde udsigten over dalen...og pludselig var vi iden anden ende af byen Bard. Meget underlig oplevelse.

Sol i ansigterne...vind bagfra..men 24 grader. vi er helt brune i hovederne og på armene.

Her på herberget tilhørende kirken er toilettet kun et hul i jorden ( det så vi flere steder.) Meget primitivt, men her er køkken og varme. Vi lavede suppe og kaffe. ren nydelse.

Gik langt for at købe ind.

Herbergbestyrer og præst var så søde og de fik 10 euro af os hver...det var frivillig donation. God atmosfære og igen er vi kun os tre. Verena kom 2 timer efter os.

 

 

Dag med omveje...pga spærring  og blindgyder.!!  Nus: en af de første malerier af Jesus..... hang på kikemuren
Type your text here
0 comment(s)

Hide

Montjovet, 23. maj 2013

Hotel Napoleon. Her endte vi....blev kørt det sidste stykke (2 km ), da det planlagte sted var optaget. Verena kom før os, og stod netiop og fik at vide, der var optaget..og at hun ville blive kørt til hotellet. Vi kom med i samme ombæring. Heldigt. Vi kunne heller ikke gå to skridt mere!

Lang dag...skøn vandring med omveje...valmuer, cikorier, potentiel. 

Vi fik den bedste morgenmad på hele turen her. Men vi gav også 28 euro pr. person. 

Aften i  Chambave

Chambave 22. maj 2012

Aften i Chambave

Sidder på B+B ( bed and breakfast) værelse og kigger ud af vinduet på den smukkeste udsigt. Aostadalen …og månen står op over Alperne, som både er hvide af sne og grønne af forår! Et kirketårn i forgrunden. Smukt.

Vi er gået 22 km op og ned af bjerge, langs en flod og set den smukkeste valmuestiu nogensinde..på vej ind i byen Nus.  Her spiste vi frokost ( vores egen nedbragte ) bestående af tun på dåse, flutes med ost /spegepølse/ marmelade . Yogourt….. i solen på en bænk på torvet. Kaffe latte i en bar bagefter. 

Så kæmaloner, firben og ravne an mas!!

Dejlig solskin hele dagen. Røde kinder og arme. Følges …elller nærmere…finder sammen med Verena om aftenen og af og til i løbet af dagen.

Fik i Aosta den dejligste morgenmad nogensinde. Stor buffe`( 20 euro for overnatning og morgenmad)

I dag koster  B& B incl. Morgenmad 23 euro. 

Vi spiste igen posesuppe til aftensmad. Smager himmelsk. 

 

Et af de første malerier af Jesus…hængt op på kirken i Nus.

 

Aften Udsigt fra B&B i Chambave. Aostadalen.

 

Valmue stien

 

Solopgang i Chambave

 

0 comment(s)

Hide
montjovet kirke-herberg
triumfbue i Aosta gamle bydel i Aosta

Aosta 21. maj 2013

Det er min fødselsdag i dag. ;-)  og første dag i Italien. 

En meget god og kort vandring i dag på kun 15 km. Og mest ned af bakke/bjerge. Vi ville gerne have god tid i Aosta …så vi tog den med ro.

Fandt hostel Caminetto – og satte vores bagage og gik rundt i byen . Vgik rundt hver for sig og Verena stødte til senere.

På vej til Aosta mødte vi en mand, som var eneboer…og stod og snittede stokke med en stor kniv.  Lilian købte en stok til mig som fødselsdagsgave. Senere gik hun tilbage og fik en selv ( for et kys 9 !

Kaffe og crossiant  på bar og aftensmad på værelset , hvor Verena og jeg drak rose vin til i anledning af min fødselsdag. 

Smsèr hjemmefra. Dejligt at blive husket!!!

Aosta. Triumbue for Roms første kejser Agustus

Blå valmuer.

Aosta

Verena på vores fælles hostel -værelse. Der er dækket op til aftensmad.

 

0 comment(s)

Hide
På vej over Alperne

Echevennoz 20. maj 2013

 

Vi gik fra Orsieres efter morgenmad på cafe`( kaffe og crossiant) og indkøb af vand og frugt til turen.. sov godt i varmen. Herligt.

Efter lang opstigning til bourg st. Pierres gennem sne og smuk natur ventede vi 3 timer på bussen , som skulle bringe os gennem St. Bernhard passet via tunnel til Italien.  Så min ventetålmodighed blev sat på prøve. 

Men ved 19.30 tiden efter ½ times kørsel ca blev vi sat af bussen i Etroubles og gik 2 km til Echevennoz til et ” herberg” ved kirken.. Igen kun os tre logerende .

Lidt sørgeligt at måtte tage bussen over passet… men sådan skulle det så være.!!!

I bus gennem  St Bernhard tunnel… med udsigt.

Herberg og bar bestyrer , Verena og Lilian.

 

0 comment(s)

Hide
Aase: hvad betyder nogle væltede træer....de skal bare forceres.

Orsieres, 19. maj 2013

Orsieres, 19. maj 2013

Det øsregnede da vi forlod campingpladsen i Martigny i morges. Vi gik ind på en tilfældig cafe`, hvor servicedamen viste sig at være en ”engel”. Hun tog sig tid til at hjælpe os med at finde overnatning næste sted, hvor vi er nu. Verena og Lilian kan bedst lide at vide, der er overnatning, når vi når frem. Jeg tænker stadig…. det er ikke rigtig pilgrimsagtigt at reservere, men er da taknemmelig for at have et sted for natten på forhånd. Men om vi når frem, det er en anden sag!!

Vi er i et herberg tilhørende kirken. Kun os tre pilgrimme. Vi sover på madrasser. Lilian og Verena på bordene og  jeg på gulvet.

Præsten fortalte os, at vi kan gå over St. Bernhard passet fornær 3 km. Det indebærer at vi må tage bussen fra Bourg st. Pierres ….gennem en tunnel og kører 30 km til næste by Etroubles i Italien. Jeg er ikke glad for det….vil hellere gå, men selvfølgelig ikke udsætte mig selv  og de andre to for fare, så det er ok!!!

Det har været en hård men fantastisk tur op i dag. Op i bjergene, skoven og forcere laviner og væltede træer. Smuk smuk tur.

Pudsigt med Verena. Hvad giver vi hinanden? Vi har været Verenas erfarne vejvisere ( det er første gang hun er på pilgrimsvandring) og hun vores franske tolk.Folk i denne del af Schweiz taler kun fransk og meget lidt engelsk.

Vejret klarede op og vi fik sol og tørvejr og nogle småbyger.

 

 

Aase i træ-forcering.

 

Gletcher.

 

De eneste St. Bernhard hunde vi så!!!

 

Kirke-herberg

 

Vi sov på madrasser på borde og gulv!

 

 

 

 

 

0 comment(s)

Hide
Bjergvandring. Verena og Lilian

Martigny, 18. maj 2013

Vi har kun gået 18 km i dag. God start med morgenmad i klosteret og snak med munkepræsten.

Dejligt tørvejr og vi er fulde af energi. Vi står ved foden af Alperne. I morgen efter 20 km, en overnatning går det over St. Bernhard passet til fods eller  by bus. Vist alt for meget sne, siger alle!!!

Vi overnatter på 9 personers fællesstue på en campingplads, men er kun igen  os tre ( lilian, Verena, Aase). 

Smukke omgivelser. Bjerge med sne på toppene så langt øjet rækker. Skovvandring langs bjergkam. Blomster an mas. Kaffe, crossiant. Vi er tidligt fremme. Hvad skal vi lave? Rundt i byen på vandring. Aftenkaffe. Internet for en gangs skyld!!!

 

Ved foden af St. Bernhard passet. Martigny.

 

Bjergvandring. Verena og Lillian

 

 

 

0 comment(s)

Hide

St. Maurice, 17. maj 2013

Det blæste og regnede hele natten og hørtes ret tydeligt i teltet. Opholdsvejr da vi drog af sted.Verena reserverede plads til os på klosteret i St. Maurice. Ellers ikke noget for en rigtig pilgrim at reservere plads til natten, syntes jeg. Jeg kan jo ikke på forhånd sige hvor langt jeg kan gå.  Men vi skulle være fremme inden kl 17, da de ellers lukkede!!!  Lilian og jeg var fremme en halv time før Verena og fik en nøgle til hende.

Det øsregnede det meste af dagen….men det gjorde intet for mit vedkommende. Vejret var varmt.

Meget dejlig etværelses overnatning på kloster. Rart at være sig selv for en nat!!! Hi hi….vi møder aldrig andre pilgrimme. Fornær   Verena!

Vi mødte en præst, som arbejder på St. Bernhard hospice ( ikke for døende, men  for pilgrimme, vandrere og  turister). Han var begejstret for vores Via Francigena vandring, men anbefalede os at spørge præsten i Orsie`res om passet ved St. Bernhard er passerbar…evt med snesko og guide eller  sne –schooter!!! Høre om der  er  fare for laviner!!!!! Bliver lidt betænkelig!!!

Landskabet i dag: bjerge til alle sider. Op i skov…ned….langs en flod. Opstigning til grotte. Humøret er godt, 18 km

 

0 comment(s)

Hide

Aigle 16.05.13

I nat på backpacker hostellet hørte jeg hestevrinsken og løvebrøl udenfor!!!  Troede det var noget jeg drømte, men til morgen var pladsen udenfor vores vindue fuld af cirkusvogne og dyr!!!

Vi har gået 28 km i dag. Forlod Geneve-søen og begav os ind i landet mod øst. Gik i  klipper med skovbeplantning, siden langs å med smukke purløgsduftende ramsløg og smørblomstmarker.

Vi mødte Verena igen og fulgtes det sidste stykke af vejen til Aigle og var fælles om et Bungalovtelt ( 26 euro pr mand ) på en campingplads. 

Det er koldt til aften… blæser kraftigt. Vejret har ellers været dejligt hele dagen. Sol og varme. 

Her kl 20 er lilian gået en lille tur mens vi to andre er krøbet i soveposerne, da det er koldt.

Cirkus som ankom i nattens løb.

Ramsløg langs å.

Vinmarker

Verena og Lilian.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comment(s)

Hide

Vevey 15. maj 2013

Vi har gået i vandelementets tegn: regn fra oven, vand langs Gene-søen, rislende kilder og 20 km skråning med vinmarker. Smuk natur...med bjerge i det fjerne.

Mange brudstykker/flash i min hjerne....men kan ikke fastholde dem. Drøm eller virkelighed+

Set ørne og skønne hjulkroner ( omega 3 fedtsyre ), som min gode veninde Pia for mange år tilbage lærte mig at komme i salaten. 

Overnatter på backpaker Hostel ( 37 SWF)!! ...på 6 mands stue. foruden min søster og jeg er der kun en ung tysk pige, Verena på 23 år.

Tørvejr til aften. 

0 comment(s)

Hide

Lausanne 14. maj 2013

Udsigt fra vores Backpacker hostels altan.

Jeg kunne ikke nyde togturen langs Geneve-søen pga kvalme og svedeture. Så for mine lukkede  øjne  bare rødt og i midten af det røde  … Leonardo da Vincis universalmand. Mærkeligt!!

Ankommet til Lausanne gik vi meget stille op i byen og ind på en Cafe`og drak en kop kaffe. Efterhånden letter tågerne og humøret stiger og energien vender tilbage. 

Vi har intet kort over ruten før langt nede i Italien…så vi prøver på lykke og fromme at finde pilgrimstegn.  Og det lykkes faktisk.

Aftentur i Botanisk Have. Flot lys over bjergene. Eventyret venter. 

Dagen har været underlig fordi jeg har gået ud og ind af drøm og virkelighed. Haft svært ved at skelne. Tror det er en slags nulstilling af kroppen. Bringer balance imellem autonome nervesystem og hormonsystemet. Medidativt.. 

Vi er begge kommet os over kvalmen og opkast. Den metalliske lugt er forsvunden. Det hele virker meget rent og sundt.

 

Første pilgrimstegn på ruten i Lausanne fundet!!

 

 

0 comment(s)

Hide

Geneve 13. maj 2013

Jeg når knap at omstille mig til langsom tempo…. inden vi lander i Geneve. Flytur  fra KBH. varer kun 2 timer. Vi landede i sol og varme.  Slentrer rundt i byen med søster Lilian. Jeg har været der før med min mand, børn og mor for mange år siden. Kan genkende lidt…. bla det store/høje springvand i Geneve-søen! Vi er omgivet af bjerge….. Alperne og genkender bla. Matterhorn. Vi spiser frokost , finder Maria Magdalene Kirken låst og Peters kirken… med billede af St. Peter med nøglerne.

Hviler ud på vores Hostel. Lilian bliver dårlig til aften med hovedpine, kvalme og opkastninger og svedeture. Det varer ved hele natten. Og om morgenen er det min tur. Jeg har hovedpine og kaster op. Tænker på om det er den metalliske lugt i byen. Vi går som sombier til togstationen… uden morgenmad…vi vil med toget til Lausanne, hvorfra vi har valgt at påbegynde vores pilgrimsvandring ad Via Francigena , som ellers starter i Canterbury i England og går til Rom. Vi synes 1200 km er nok i første omgang.

 

 

At rejse er at leve, sagde HC. Andersen....ja, især når rejsen foregår til fods. Langsom fysisk aktivitet giver mig mental energi. Oplevelserne bliver  så intense. Jeg bliver så klarhjernet .... især på  livets mening og værdier. Og øjnene er så glade for at få lov at se langt....

1 comment(s)

Har du noget på hjertet? Noget du vil kommentere , fortælle eller bare nysgerrig?

Hide
2013.05.20 Written by Bodil
Hej Åse

Jeg ved ikke rigtigt om jeg er logget rigtigt på jeres rejseside, men ihvertfald vil jeg ønske dig rigtig meget tillykke med fødselsdagen. Håber alt går planmæssigt og at I får nogle dejlige oplevelser.
Har selv i går booket billet til Lisabon 03.09.13, mangler returbilletten, så nu begynder jeg at glæde mig. Køkkenet er stadig et stort sort hul, men er begyndt at vende mig til det.

Hav en god dag i alperne. Hilsen Bodil
Det officielle pilgrimspas.... der åbner veje og muligheder. ;-) Spændende hvad  Lilians hjemmelavede pas kan afstedkommme!....

1 comment(s)

Gæstebog...

Hide
2013.11.19 Written by Lilian
Janie har lige spurgt om linket til vores hjemmeside. Det har nu sendt til hende. Flot hjemmeside du har :-)
0 comment(s)

Hide