2. DEL - OVERNATNINGSSTEDER FRA PONT REMOLI TIL ROMA I ITALIEN

Via Francigena, Overnatning for pilgrimme

5. juni 2013

Pont Remoli

Via ai Cappuccini 6, Pont Remoli (byen med de mange broer) 

Det er et skønt sted at overnatte. Man fIk en "munkecelle". Dejlig udsigt og ro om natten. Man bliver taget godt imod, men desværre som de fleste steder, taler munkene ikke engelsk. 

 

Kloster

Via Francigena, overnatning for pilgrimme, Aulla

6. juni 2013

Aulla

San Caprasio 

Man bliver taget vel imod og ført over til en mindre bygning bag kirken hvor man kan overnatte. Der er opsat pc og der er internet adgang. Om morgenen er der ikke særlig langt til en lille bar, hvor man kan få morgenkaffe og croissanter. 

 

Parrocchia, Præstens Hus

Via Francigena, overnatning for pilgrimme, Sarzana

7. juni 2013

Sarzana

Desværre ingen adresse for overnatning. 

 

Vi overnattede i et gammelt nedlagt kloster, som ikke var åben. Men fordi vi var lidt påtrængende blev der åbnet op for os. Vi var 5 der overnattede og vi var meget alle meget trætte, men først gik vi ud for at spise sammen og maden var skøn :-) 

Via Francigena, Overnatning for pilgrimme, Lucca

8-9. juni 2012

Lucca

Via della Cavallerizza 12 

Fint sted med god morgenmad og kaffe. Der er mulighed for at få et fælles soverum eller et rum for sig selv, som vi fik  (dog lidt dyrere). Her er kan man få masse af marmelademadder som morgenmad som det fremgår af nedenstående billeder 

 

Hostel

10. juni 2013

Altopascio

Foresteria degli Ospitalieri, Via Casali - Per informazioni e prenotazioni: Biblioteca Comunale Tel 0583 216280 - Ufficio Turismo Tel 0583 216525 -turismo@comune.altopascio.lu.it

Turistbureau 

Det er et sted som kommunen stiller til rådighed for vandrefolket. Der er gode badeforhold. Der bliver også serveret pilgrimsmenu på en restauration i den lille by 

Skolebygning - google maps

Via Francigena, Overnatning for pilgrimme, Altopascio

11. juni 2013

San Miniato Alto

Piazza San Francesco 1

Kloster ligger højt i byen. Skøøønt sted. Dejlig aften og morgenmad. Gode vaskemuligheder. Flot lukket gård. 

Kloster - Fransikaner ordenen

Via Francigena, Overnating for pilgrimme, Gambassi

12. juni 2013

Gambassi

Strada Provinciale Volterrana 3

På det her sted var der oprettet et nyt sted for overnatning. Vi fik et flot værelse til 3 personer op til kirken. Her så vi ildfluer som oplyste natten. Vi fik skøn is med kaffe på det lokale torv. 

Parrocchia, Præstens Hus

13. juni 2013

Colle Val délsa

Via San Francesco 4, Covento di San Francesco - kontaktperson Christian +39 327 6799124

Dette sted glemmes aldrig. Det er stort, det ligger øverst oppe i den gamle bydel og i yderste hjørne. Rart sted selvom vores ven Peter Pilgrim hørte spøgelser midt om natten i en aflåst bygning. Vi vil vælge at komme hertil igen hvis vi atter en gang kommer til at overnatte i Colle di Val Délsa 

 

Spøgelses-kloster

Overnatning for pilgrimme, Siena, Via Francigena

14. juni 2013

Siena

Via San Girolamo, 8

Ok sted med aften og morgenmad. Donation gives. Værtinden hedder Jeanette og er "næsten" kendt af alle i Siena. Sådan virker det til når man kommer som pilgrim :-) 

Kloster - google maps

Via Francigena, overnatning for pilgrimme i Ponte D´Arabia

15. juni 2013

Ponte D`Arabia

Det er et lidt specielt sted at overnatte. Udefra ser huset temmelig ramboneret ud, men det byder på gode overraskelser. Stedet er præget af "fattigdom". Der er et dejligt køkken til rådighed og det ligger et godt sted. Ikke langt fra den lille by og købmanden. Man skal lige over broen tæt på byens centrum. Det er lille landsby, så centrum er ikke svær at finde.  De to "værter" på billedet, var ovenud gæstfrie.

Det gives donation for overnatning.

Pilgrimshus - google maps

16. juni 2013

San Quirico d'Orcia

Det er et fint fællesrum med køjesenge. Det er delt op i 3 etager. På 1 sal er der et nydeligt lille køkken, og på 2. sal er der toilet og bad. Selve sovesalen er på 3 med udkik over husets tag og kirke. Det er en slags anneks til kirken.

Parrocchia - Præstens Hus

17. juni 2013

Radicofane

18. juni 2013

Acquapendente

Måden vi fandt overnatningsstedet på, var ved at spørge om vej, som vi som regel altid gjorde. Det som altid har undret os er, at den vi spørger ofte har forbindelse med det sted vi skal være for natten og kan lige hurtig finde en som kan låse døren op til os eller som her i Acquapendente, selv lige har en nøgle i lommen og måske ovenikøbet bestyrer stedet.

19. juni 2013

Bolsena

Vi valgte at indlogere på bed & breakfast i Bolsena, men lige ved siden af ligger et nonne-kloster, hvor man også kan overnatte. Der vil vi anbefale andre at gøre. Vi så klosteret og der var et dejligt sted. 

20. juni 2013

Montefiascone

Et dejligt sted at overnatte. Der er hos Benedikte-ordenen. Dejlig morgenmad og en flere-sengsstue, men vi havde et for os selv. Der var plads nok. Nonnerns sørger som regel altid for at vi får vores eget. Vi mødte en nonne som lignede Whoopi Goldberg, så vi kunne ikke lade være med at grine lidt af hende og det kunne hun jo ikke rigtig forstå.

Det er forskellen fra Caminoen og Via Francigena. Vi har som regel vores eget værelse. Kun få gange var vi i fælles sovesale, men små fælles sovesale. Ikke noget med 20 andre snorkende larmende, pruttende pilgrimsfæller. 

21. juni 2013

Viterbo

22. juni 2013

Capranica

23. juni 2013

Campagnano

Mødet med en ny pilgrimsven Matteo fra Italien 

24. juni 2013

La Storta

http://aziende.virgilio.it/centro-di-spitirualita-delle-suore-di-santa-brigida

Kloster - google maps